Bart_De_Neve_04.jpg

Welkom

Welkom op mijn website.

Ik ben grafisch journalist en specialiseerde me in editorial design, infografiek en datavisualisatie voor print en web. Sinds 2011 maak ik interactieve grafieken en visualisaties voor de digitale publicaties van De Standaard.

Als infograficus, illustrator en vormgever richt ik me vooral op redactionele opdrachten.

Tijdens mijn studie Functionele Grafiek aan het Hoger Instituut voor Beeldende Kunsten Sint-Lucas in Gent debuteerde ik als stripauteur. De technieken en vaardigheden van een striptekenaar, gebruik ik vandaag nog steeds in mijn functie als grafisch journalist.

Aarzel niet mij te contacteren voor redactionele opdrachten, illustraties en portretten.


Hoe kon Andreas Lubitz op 24 maart 2015 een Airbus A320 van Germanwings met 144 passagiers en 6 bemanningsleden laten neerstorten in de Franse Alpen?
Als er geen foto’s, video’s of ander beeldmateriaal voorhanden zijn, is een infograficus de geschikte persoon om een visuele reconstructie te maken.

Op 11 maart 2011 werd de kerncentrale van Fukushima getroffen door een tsunami als gevolg van een zeebeving. Een dag later wil de krant zijn lezers een visualisatie tonen waarin wordt uitgelegd wat een zeebeving is, hoe een kokendwaterreactor werkt en wat er misliep in de reactoren van de centrale.
Als grafisch journalist mag je geen fouten maken. De beelden, teksten en cijfers in een infografiek moeten net zo accuraat zijn als een geschreven artikel.

Wat me echt voldoening geeft, is dat ik met een eenvoudige tekening lezers kan helpen de wereld beter te begrijpen.